Mahmoud Ahmadinejad se va retrage din politica dupa expirarea celui de al doilea mandat.

"Opt ani sunt suficienti", a declarat liderul iranian controversat pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Conform legii, acesta nu are dreptul sa candideze la un al treilea mandat in 2013, dar liderul rus Vladimir Putin, care a fost nevoit sa se retraga de la presedintie de o lege similara, a petrecut echivalentul unui mandat in functia de premier, revenind la putere in acest an.

"Cred ca Ahmadinejad a subestimat puterea lui Khamenei si si-a supraestimat propria putere", a declarat Haleh Esfandiari, directoare pentru Studii in Orientul Mijlociu in cadrul Centrului International Woodrow Wilson, luna trecuta, scrie MEDIAFAX.

"Poti supara pe oricine, dar in nici un caz pe el", a declarat Esfandiari, care a petrecut trei luni la inchisoare in 2007, in timpul unei vizite in Iran.

In opinia acesteia, Ahmadinejad poate ramane ca o "rata schioapa" in urma unei confruntari cu Khamenei.

"Cred ca este un simptom al nemultumirii generale fata de presedintele Ahmadinejad faptul ca puterile si gesturile sale sunt restrictionate de diferite centre de putere din Iran", a precizat Nader, expert in politica iraniana in cadrul centrului de analiza, RAND Corp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.