Fostul profesor de drept de la Harvard al presedintelui Barack Obama, Roberto Unger, s-a intors impotriva fostului sau student si i-a indemnat in mod public pe americani sa voteze impotriva lui.

"Presedintele Obama trebuie sa fie infrant in alegerile urmatoare. A esuat sa promoveze cauza progresista in Statele Unite", afirma, in aceasta postare, Unger, un influent politician brazilian si consilier al lui Obama in 2008. Profesorul, in varsta de 65 de ani, s-a aflat frecvent in contact cu presedintele american, pe telefonul sau Blackberry, in cursul campaniei, dar intre timp a hotarat ca nu mai este de acord cu deciziile acestuia.

El prezinta o lunga lista de reprosuri la adresa presedintelui, in inregistrarea intitulata "Beyond Obama". Filozoful denunta planurile presedintelui de salvare a economiei bolnave a Americii, afirmand ca politica acestuia consta doar in "incredere financiara si etichete alimentare". "A cheltuit trilioane de dolari sa salveze interese financiare si i-a lasat pe muncitori si proprietari pe propria lor socoteala", este de parere profesorul.

"Da-le pietelor de obligatiuni ce vor, salveaza nechibzuitii cat timp mai sunt bogati, utilizeaza stimulente fiscale si monetare pentru a compensa absenta oricarei extinderi a consecintelor oportunitatii economice si de educatie, indulceste pilula pierderii puterii cu un pic de corectitudine a impozitarii, desi efectul oricarei asemenea reforme a impozitarii va fi sigur modest", denunta profesorul un rezumat al ultimilor patru ani, scrie MEDIAFAX.

Unele dintre remarcile sale vor atinge o coarda sensibila a conservatorilor, in privinta atacurilor asupra eforturilor lui Obama in domeniul reformei sanatatii. "El a subordonat extinderea oportunitatilor economice si educationale problemei importante, dar secundare, a ingrijirilor de sanatate, in credinta gresita ca va scapa de o confruntare", argumenteaza Unger. De asemenea, el sugereaza ca agendele democratilor si republicanilor sunt prea putin diferite, conchizand ca "doar o rasturnare politica poate permite vocii profetiei democratice sa vorbeasca din nou in viata americana".

Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.