Fratii Musulmani din Egipt au revendicat victoria candidatului lor Mohammed Morsi la primele alegeri prezidentiale organizate in tara dupa indepartarea lui Mubarak

"Doctorul Mohammad Morsi este primul presedinte al republicii ales de popor", afirma pe contul sau de Twitter Partidul Libertatii si Justitiei (PLJ), ramura politica a Fratilor Musulmani, prezidat de Morsi.

Morsi s-a exprimat la scurt timp intr-o conferinta de presa pentru a le multumi celor care au votat pentru el. El a promis sa lucreze "mana in mana cu egiptenii pentru un viitor mai bun, pentru libertate, democratie si pace" si "sa fie in slujba tututor egiptenilor" indiferent de orientarea lor politica sau religioasa.

"Nu intentionam sa recurgem la reglari de conturi", a afirmat el.

Directorul sau de campanie, Ahmad Abdelati, a declarat la aceeasi conferinta de presa ca Morsi a obtinut 52,2% din voturi fata de 47,5% cat a castigat rivalul sau, Ahmad Shafiq, o fosta figura a regimului Mubarak, dupa numararea buletinelor din 98% din sectii de votare si tinand cont de votul exprimat de egiptenii din strainatate, scrie MEDIAFAX.

Tabara lui Shafiq a contestat insa victoria revendicata de Fratii Musulmani. "O respingem total", a declarat un oficial din echipa de campanie a acestuia, Mahmoud Barakeh.

"Suntem mirati de acest comportament bizar care denatureaza rezultatul alegerilor", a adaugat el, afirmand ca echipa de campanie a lui Shafiq dispune de date care il plaseaza pe primul loc pe candidatul sau. Daca victoria sa va fi confirmata, Morsi va avea o marja de manevra redusa in fata militarilor pana la alegerea unei noi Adunari a Poporului in locul celei dizolvate sambata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.