Partidul Socialist si aliatii sai apropiati (stanga radicala si diverse forte politice de stanga, fara ecologisti) au castigat majoritatea absoluta in Parlamentul francez cu 314 mandate din totalul de 577.

Potrivit rezultatelor definitive ale Ministerului de Interne pentru Franta metropolitana si teritoriile de peste mari si rezultatelor aproape definitive pentru sectiile de votare din strainatate, PS a obtinut 280 de mandate, diversele forte politice de stanga 22, iar stanga radicala 12, de unde rezulta un total de 314 mandate, potrivit MEDIAFAX.

EELV are 17 mandate, Frontul de Stanga zece si independentii din Martinica doua, ceea ce ridica numarul total al mandatelor stangii la 343.

UMP a obtinut 194 de locuri in Parlament, Noul Centru si fortele politice de centru 14, fortele de dreapta au obtinut 15 mandate, iar radicalii sase, ceea ce inseamna un total de 229 de mandate pentru dreapta. Extrema dreapta are trei mandate, dintre care doua obtinute de Frontul National, iar miscarea MoDem are doua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.