Sectiile de votare s-au deschis duminica dimineata in Grecia la ora locala 7.00 (7.00, ora Romaniei), in cadrul unor alegeri legislative cu valoare de test.

[UPDATE] O grenada a fost aruncata in fata sediului de televiziune Skai

Grenada a fost aruncata de doi indivizi pe o motocicleta care au fugit de la fata locului. Din fericire nu a explodat, relateaza hotnews.ro.

O a doua grenada a fost gasita in curtea grupului media Kathimerini-Skai, in urma unui telefon anonim. Genistii vor efectua o explozie controlata a celor doua grenade.

Alegerile acestea sunt considerate un referendum asupra euro si care vor servi la stabilirea viitorului tarii, aflata in criza, relateaza MEDIAFAX.

Sectiile de votare se vor fi inchide la ora locala 19.00 (19.00, ora Romaniei), cand va fi publicat primul sondaj la iesirea de la urne, care va arata daca grecii au reusit sa departajeze o dreapta care sustine o politica de austeritate atenuata de o stanga radicala anti-austeritate, intr-un scrutin urmarit de o lume intreaga.

Aproape 10 milioane de greci sunt asteptati duminica la urne isi aleaga Parlamentul pentru a doua oara in mai putin de o luna si jumatate. Precedentul scrutin, din 6 mai, nu a reusit sa ofere tarii un Guvern de coalitie, dupa ce negocierile dintre partidele politice au esuat, astfel ca au fost convocate alegeri legislative anticipate pentru duminica, 17 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.