Ambasadorul Rusiei la Bucuresti: "Romania a ramas in afara prioritatilor politicii externe a Rusiei, prin alierea cu SUA si tarile occidentale".

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, a declarat intr-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu ca intre cauzele racirii relatiilor romano-ruse se numara lipsa de interes din partea ambelor state, dar si faptul ca, in contextul in care cele doua tari au inceput sa-si construiasca o noua identitate, Romania s-a sprijinit in mare parte pe tarile occidentale, pe SUA, ramanand astfel in afara prioritatilor de politica externa ale Moscovei, potrivit hotnews.ro.

In ceea ce priveste imbunatatirea relatiilor bilaterale in viitorul apropiate, Malginov este de parere ca problema scutului constituie o piedica pentru acest proces.

Intrebat daca Moscova s-a suparat mai mult pe Romania sau pe SUA, din cauza instalarii scutului in Romania, ambasadorul a raspuns:

"Moscova nu se supara. Moscova propune un dialog, deoarece in politica nu exista loc de suparare."


Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.