Presedintele american si-a dezvaluit joi strategia in favoarea dezvoltarii Africii.

Casa Alba urmeaza sa se concentreze asupra a patru puncte: consolidarea institutiilor democratice, stimularea cresterii economice si a investitiilor, acordarea de prioritate pacii si securitatii si promovarea dezvoltarii.

"Cand privim spre viitor, pare clar ca Africa este mai importanta ca niciodata pentru securitatea si prosperitatea comunitatii internationale si mai ales pentru Statele Unite", a declarat presedintele american, citat intr-un comunicat.

Noua strategie a Casei Albe este prezentata la aproape trei ani dupa ce Barack Obama, cu un tata kenyan, si-a enuntat prioritatile pentru Africa in cursul unei vizite in Ghana, singura din mandatul sau la sud de Sahara, scrie MEDIAFAX.

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a declarat joi ca Barack Obama crede "cu pasiune" in viitorul Africii si a subliniat ca pe acest continent se afla sase dintre primele zece economii care au inregistrat cea mai puternica crestere din ultimii zece ani.

"Vreau ca toti compatriotii mei americani, mai ales intreprinzatorii, sa auda acest lucru, si anume ca Africa ofera cel mai ridicat nivel de recuperare a investitiilor directe din lume", a spus ea.

"In Statele Unite, ne place foarte mult sa ne descriem ca tara in care exista o sansa pentru toata lumea. Este un element al mandriei noastre nationale. In secolul XXI, Africa este locul unde toata lumea are o sansa", a continuat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.