Agresiuni sexuale asupra unor adolescenti, violente si sedinte brutale de initiere figurau intre practicile comise prin anii '50 in cadrul armatei australiene.

Raportul complet ofera detalii despre 850 de cazuri de maltratare grava, inregistrate in ultimii 50 de ani, inclusiv abuzuri sexuale si brutalitati comise asupra unor baieti, dintre cei mai tineri in varsta de 13 ani, varsta minima solicitata pentru inrolare dupa Razboi.

Varsta minima a fost ridicata, ulterior, la 17 ani.

"Este sigur ca numerosi baieti erau victime ale unor agresuiuni sexuale si violente grave (...) incepand din anii '50 si pana prin anii '70, chiar '80", se arata in acest document. Mai multe victime au repetat, ulterior, asupra altor tineri recruti, aceleasi violente, conform aceleiasi surse.

"Anumite agresiuni comise asupra unor tineri cu varste cuprinse intre 17 si 20 de ani, fete si baieti, sunt la fel de inspaimantatoare ca cele comise asupra baietilor" cu varste cuprinse intre 13 si 16 ani, avertizeaza raportul, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Apararii Stephen Smith a negat ca a vrut sa cenzureze raportul, atunci cand au fost publicate numai cateva pagini selectate, in urma cu trei luni.

"Am publicat suficient material pentru a dovedi ca era vorba despre acuzatii serioase si de lucruri foarte ingrijoratoare", a declarat ministrul, adaugand ca armata afiseaza, de-acum o "toleranta zero fata de toate aceste subiecte".

Premierul Julia Gillard a calificat drept "profund dureroase" acuzatiile continute de raport, a carui lectura este "cu adevarat tulburatoare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.