Escadrilele mortii, trupe aflate in slujba regimului lui Bashar al-Assad in Siria, vin in urma trupelor militare si ucid civilii, inclusiv femei si copii.

Escadroanele mortii, cunoscute si drept Shabiha (Fantome), intra in sate si ucid civilii - femei si copii - taindu-le gatul sau impuscandu-i, dupa care dispar cu trupurile victimelor pentru a-si acoperi urmele.

SUA sustin actiunile ONU impotriva regimului sirian

"Faceau trafic de arme si droguri, dar acum sunt macelari", a declarat Michael Weiss, expert al Societatii britanice Henry Jackson, detasat in Siria. Pentru a fi lasati sa actioneze in legea lor, Fantomele impun vointa lui Assad, ucigandu-i oponentii si terorizandu-i pe sirieni pentru a deveni obedienti. Ei sunt adepti fanatici ai sectei musulame alawit si au fost indoctrinati ca majoritatea sunnita reprezinta inamicul.

Inarmati cu mitraliere de tip AK-47, ei isi fac treaba cu constiinciozitate, motivati de faptul ca in eventualitatea rastunarii regimului, vor fi la randul lor urmariti si pedepsiti. "Misiunea lor este sa ii terorizeze pe civili si sa realizeze purificarea etnica", potrivit unei surse.

Trupele sunt considerate raspunzatoare pentru uciderea a 108 civili - dintre care 49 de copii - la Hula in urma cu doua saptamani, uciderea a 12 muncitori in Quseyr si a altor 78 de persoane in Qubair saptamana trecuta
, informeaza MEDIAFAX.

Dezastru umanitar in Siria: Peste 13 mii de morti de la pornirea revoltei

Medicul Musab Azzawi, responsabil cu reteaua siriana a Drepturilor Omului din Londra, care a tratat cativa dintre acestia in Latakia a declarat ca "erau ca niste monstri". "Aveau muschi foarte mari si burti foarte proeminente, si purtau barba (...). Erau foarte inalti si inspaimantatori si luau steroizi pentru a-si umfla trupurile. Trebuia sa ma adresez lor ca unor copii, intrucat le plac oamnii lipsiti de inteligenta. Asta ii face atat de inspaimantatori - combinatia intre forta si obedienta oarba fata de regim".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.