Inovatia romanului a fost apreciata de cercetatorii de la MIT, Universitatea Columbia si Georgia Tech care s-au alaturat proiectului.

Unul dintre cei mai creativi cercetatori de la NASA, specializat in robotica si tehnologii avansate pentru sistemele autonome, Dr. ing. Adrian Stoica conduce un departament care a dezvoltat o tehnologie revolutionara de identificare a unei persoane dupa caracteristicile mersului si a umbrei sale cu ajutorul satelitului.

Implementata de Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California (NASA), aceasta analiza prin biometrie a umbrelor a condus la identificarea si capturarea teroristului numarul unu al lumii, Osama Bin Laden.

Tehnica se bazeaza pe analizarea formelor corpului, pe masurarea caracteristicilor, a lungimii si a ritmului de mers ale persoanei vizate, izolandu-se umbrele in miscare. Prin corectarea umbrelor ce apar in profilul persoanei observate de camera si a profilului alungit sau micsorat al corpului respectiv si in baza analizei mersului acelei persoane se ajunge la un rezultat pozitiv. Potrivit inginerului roman, tehnica mentionata ofera un potential mare de recunoastere de la distanta si la o rezolutie mica, chiar si atunci cand alte date biometrice ar putea sa nu fie perceptibile, relateaza jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.