Al-Qaeda a difuzat marti o noua inregistrare video in care aparea Abu Yahya al-Libi, numarul doi in ierarhia acestei retele teroriste, dupa ce SUA au anuntat ca l-au eliminat in urma cu o saptamana.

SITE si IntelCenter, doua site-uri specializate in supravegherea paginilor de Internet extremiste, au analizat aceasta inregistrare produsa de As-Sahab, ramura media a retelei Al-Qaeda.

In ea se poate observa cum Libi il califica pe presedintele sirian Bashar al-Assad drept "tiran", iar pe Guvernul acestuia drept un "regim criminal", potrivit traducerii oferite de SITE.

El acuza de asemenea "Occidentul si pe lacheii sai" de complicitate la "crimele" regimului sirian.

Conform SITE, mesajul care insotea inregistrarea video se adresa lui Libi in termeni caracteristici unei persoane aflate inca in viata, scrie MEDIAFAX.

IntelCenter a declarat insa ca "au mai fost cazuri cand grupuri extremiste au difuzat inregistrari video, cu membri decedati, care au fost filmate inainte de moartea lor".

Statele Unite au sustinut pe 5 iunie ca l-au ucis pe Abu Yahya al-Libi
, in timpul unui bombardament cu un avion fara pilot, in Pakistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.