O tornada puternica a afectat Venetia, smulgand din radacini mai multi copaci si rasturnand zeci de nave la periferie.

Potrivit martorilor, vartejul s-a apropiat dinspre insula Lido, situata la extrema estica a lagunei, dupa care a trecut pe langa centrul istoric al orasului.

Tornada a daramat un zid de la stadionul de fotbal Venezia, a avariat academia navala Morosini si a devastat un club de canotaj. La un moment dat, 15 studenti care invatau sa navigheze s-au adapostit intr-un hangar pentru nave si au ramas blocati acolo din cauza unui copac doborat, pe care pompierii au fost nevoiti sa-l inlature.

Paramedicii au raportat un singur ranit, un baiat de pe insula Sant'Elena, care a suferit o rana la cap ce nu ii pune viata in pericol.

Peste 300 de hectare de teren agricol au fost distruse pe insula Sant'Erasmo din apropiere, provocand pagube de aproximativ un milion de euro, a anuntat asociatia fermierilor italieni Coldiretti
, scrie MEDIAFAX.

Insula este dedicata in primul rand agriculturii si 80 de companii locale cultiva acolo fructe si legume pentru aproximativ 400 de familii din Venetia si imprejurimi. Pagubele provocate de furtuna au creat "un adevarat dezastru care reprezinta o amenintare serioasa pentru productia de anul acesta", a precizat Coldiretti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.