Cel putin 42 de persoane au fost ucise si alte cateva zeci ranite intr-o serie de atentate cu bomba si atacuri armate comise miercuri dimineata la Bagdad si in imprejurimi.

In total, au fost comise 26 de atentate cu bomba (dintre care 12 cu masina-capcana) la Bagdad, Hilla, Kerbala, Azizia, Balad, Baaquba (in centrul Irakului) si la Mosul (nord). Alte trei atacuri armate au fost comise la Bagdad si Baaquba.

Atacul cel mai violent a avut loc la Hilla (la 95 de kilometri sud de Bagdad), unde doua masini-capcana au provocat moartea a 19 persoane si ranirea altor 38.

Printre persoanele ucise figureaza cel putin trei politisti, conform unei surse medicale.

Aceasta noua serie de atentate intervine in timp ce Bagdadul se pregateste pentru o sarbatoare siita in onoarea comemorarii mortii lui Moussa al-Kazem, al saptelea dintre cei 12 imami venerati de siitii duodecimani, scrie MEDIAFAX.

Ultimul atac de amploare din capitala dateaza din 4 iunie, cand un atentat sinucigas cu masina-capcana a distrus sediul unei fundatii religioase siite, provocand moartea a cel putin 25 de persoane. Acesta a fost revendicat de Statul Islamic din Irak, o organizatie afiliata retelei Al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.