Numarul cazurilor de infectare cu virusul HIV/SIDA a crescut semnificativ anul trecut fata de 2010.

Seful organizatiei Medici fara Frontiere din Grecia acuza autoritatile de la Atena ca aplica o strategie gresita si periculoasa in ceea ce priveste sanatatea publica, ignorand principalele cauze ale imbolnavirilor si penalizandu-i pe cei mai vulnerabili, relateaza MEDIAFAX.

Reveka Papadopoulou, director general al organizatiei de caritate in Grecia, a declarat ca in 2011 numarul cazurilor de imbolnavire a crescut cu 1.450%in centrul Atenei fata de 2010, crestere pusa pe seama suspendarii programului de schimbare a acelor pentru persoanele dependente de narcotice.

"Rezultatul este mai intai de toate dincolo de orice etica medicala. In al doilea rand, este periculos pentru sanatatea publica (...). Nu poti proteja sanatatea publica penalizand, folosind aceste politici fata de cei pe care ii consideri posibili transmitatori de boli", a declarat aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.