Intre 10.000 si 20.000 de oameni au inceput marti, in centrul Moscovei, un mars impotriva lui Vladimir Putin, spre seara strangandu-se 100.000 participanti.

[UPDATE] Organizatorii estimeaza ca la mars participa peste 100.000 de manifestanti

"Sunt peste 100.000 de persoane", a declarat Udaltov, liderul Frontului de Stanga.

Politia, care mentionase initial cifra de 10.000 de persoane, la doua ore de la debutul marsului a estimat ca participa 18.000 de persoane.

Aceasta manifestatie survine intr-un context tensionat, dupa ce in ziua precedenta au fost efectuate prechezitii la domiciliile a zece lideri ai opozitiei, care au fost chemati la politie marti de comitetul de ancheta in cadrul investigatiei privind manifestatiile de la 6 mai, scrie mediafax.ro.

"Autoritatile se tem, fac o greseala. Actiunile de reprimare provoaca si mai multa indignare oamenilor si ii determina sa iasa in strada, uitati-va cate persoane sunt. Dupa perchezitiile de ieri (luni), au venit foarte multi oameni", a precizat Udaltov.

"Marsul a inceput la 13,00 (09,00 GMT) pe bulevarde, pana la 10.000 de persoane participa", a precizat politia, intr-un comunicat, in timp ce miscarea Solidarnost, co-organizator al marsului, a declarat, pentru agentia Interfax, c a numarul de participanti este "pana la 20.000".

Marsul se intinde pe sute de metri de-a lungul bulevardelor din centrul orasului si de aceea este greu de estimat numarul exact de participanti
, relateaza hotnews.ro.

Peste 12.000 de membri ai fortelor de ordine - politie, unitati speciale si trupele ministerului de Interne - au fost mobilizate in centrul Moscovei miercuri, 12 iunie, zi de sarbatoare nationala in Rusia.

Citeste si Rusia a adoptat legea impotriva manifestantilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.