Un incendiu necontrolat din regiunea Denver, in statul american Colorado, a determinat duminica evacuarea a mii de persoane si a avariat sau distrus complet 18 cladiri.

Incendiul a izbucnit sambata dimineata in apropiere de Fort Collins, la circa 100 de kilometri nord-vest de Denver. Focul era total necontrolat duminica seara, in pofida prezentei pe teren a aproximativ 250 de pompieri.

Flacarile au distrus peste 8.000 de hectare de vegetatie, potrivit unui comunicat al serifului din comitatul Larimer.

O persoana este data disparuta in continuare, au precizat autoritatile.

Aproximativ 2.600 de ordine de evacuare au fost emise sambata si duminica, iar 18 cladiri au fost avariate sau distruse complet de incendiu, un numar care ar urma sa creasca
, precizeaza comunicatul, potrivit MEDIAFAX.

Pompierii au incercat fara rezultat sa controleze flacarile, alimentate de vant, care a suflat toata dupa-amiaza. Un fulger ar putea fi la originea incendiului, potrivit serifului, dar ancheta continua pentru a determina cauzele cu certitudine.

Mai multe centre de cazare au fost deschise pentru a primi persoanele evacuate, iar o ferma a fost pusa la dispozitia crescatorilor pentru a-si adaposti animalele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.