Administratia de la Washington este de acord cu cererile romanilor de eliminare a vizelor pentru Statele Unite, insa problema este in mana Congresului.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a afirmat ca Romania nu negociaza cu cine trebuie ridicarea vizelor, iar discutiile cu presedintele Barack Obama si secretarul de Stat Hillary Clinton nu pot produce rezultate.

Aurescu: Vom face demersuri pentru adoptarea noii legislatii Visa Waiver

"SUA nu este un sistem parlamentar, nu putem determina Congresul sa actioneze, Congresul actioneaza la propria initiativa. Exista o propunere foarte buna in acest sens, cea a senatorului Schumer din statul New York, care ar schimba criteriile in favoarea Romaniei. Trebuie ca acea propunere sa fie adoptata, iar Romania sa indeplineasca criteriile impuse (care nu sunt usor de indeplinit, dar sunt mult mai usor de indeplinit comparativ cu actualele criterii)", a explicat Gitenstein, potrivit Digi24.ro.

In SUA s-a depus un proiect de lege care ar facilita includerea Romaniei si Bulgariei in Visa Waiver.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.