Partidul de guvernamant din Ungaria, FIDESZ, si Guvernul de la Budapesta, doresc imbunatatirea relatiilor si o cooperare concreta cu Romania si nu generarea de tensiuni.

In pofida schimbarilor recente in Parlamentul de la Bucuresti, cele doua state membre ale Uniunii Europene au probleme comune, interese si experiente comune in surmontarea trecutului comunist, a declarat Kover, citat de Lanchid Radio.

Diaconescu: Atitudinea lui Kover nu face onoare Ungariei

Cu toate acestea nu este de neglijat modul in care Bucurestiul intentioneaza sa trateze minoritatea maghiara, respectiv daca ii va garanta aceleasi drepturi cu cele ale catalanilor, bascilor, tirolezilor si flamanzilor in Belgia, sau daca le retrage ceea ce au castigat in 22 de ani, dupa caderea comunismului, a precizat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Kover participa in prezent la campania electorala a Partidului Civic Maghiar (PCM) din Transilvania.

Intrebat despre declaratia ministrului roman de Externe, Andrei Marga, in opinia caruia Kover si-ar fi depasit atributiile implicandu-se in campania de peste granita, acesta a argumentat ca de fapt partea romana a garantat pana la urma acest drept, pe care si l-au exercitat si politicienii romani in mod regulat in Italia, Spania si Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.