Starea de sanatate a lui Mubarak s-a deteriorat rapid de sambata, cand a fost condamnat la inchisoare pe viata, astfel incat autoritatile ar putea decide transferul sau la un spital din afara inchisorii.

Inainte de citirea sentintei, Mubarak, in varsta de 84 de ani, a fost internat in spitale, dar nu a fost incarcerat. Transferarea lui ar putea pune capat celor cinci zile de proteste de strada pe tema verdictului pronuntat la sfarsitul saptamanii trecute, impotriva sa si a altor opt oficiali de rang inalt in cadrul Securitatii, intr-un proces legat de coruptie si uciderea protestatarilor.

Hosni Mubarak, condamnat la inchisoare pe viata

Miercuri, agentia oficiala de stiri a anuntat ca Mubarak a suferit mai multe atacuri de cord, o cadere psihica, tensiune puternica si depresie, dupa ce a fost transferat la spitalul inchisorii. Potrivit aceleiasi surse, acesta s-ar afla intr-o sectie de terapie intensiva.

Oficiali in domeniul securitatii au afirmat ca acesta a fost examinat de o comisie medicala a Ministerului de Interne, care a recomandat mutarea lui la un spital militar sau la un alt centru medical, scrie MEDIAFAX.

Zeci de mii de persoane s-au adunat in pietele din centrul capitalei si din alte orase marti seara, reeditand scenariul din primele zile ale protestelor care au dus la inlaturarea lui Mubarak, furia multimii fiind o variabila puternica si imprevizibila in perspectiva alegerilor prezdentiale de la 16 si 17 iunie, cand fostul premier al lui Mubarak, Ahmed Shafik, se infrunta cu Mohamed Morsi, din partea Fratiei Musulmanilor, cel mai mare grup islamist din Egipt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.