Autoritatile locale franceze au evacuat o tabara de 20 de romi de pe malul fluviului Garonne din apropiere de Toulouse.

Autoritatile s-au mobilizat miercuri pe malul fluviului Garonne, langa Toulouse, in vederea evacuarii unei tabere a romilor, in timp ce un buldozer a demontat locuintele improvizate, unde se stabilisera circa 20 de persoane, in timp ce politia a blocat accesul in zona.

Germain Clement, purtator de cuvant al grupului Solidaritate Romii din Toulouse, a evaluat la circa 150-200 numarul romilor din Romania si Bulgaria care locuiau de-a lungul fluviului, inainte de interventia autoritatilor. De fapt, doua din cele sapte tabere instalate pe malul apei au fost deja evacuate in ultimele saptamani, iar cea de a treia va fi desfiintata in urma acestei actiuni, scrie MEDIAFAX.

In opinia lui Clement, intre 300 si 500 de romi locuiesc in prezent in regiunea Toulouse, majoritatea din cersetorie, furturi sau munca la negru. Asociatia a luat legatura cu autoritatile si, in special cu primaria, pentru a gasi o solutie pentru familiile ramase fara adapost, pentru a le gazdui pe timpul noptii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.