Candidatul republican in cursa pentru Casa Alba Mitt Romney a castigat alegerile primare in cadrul partidului sau in alte cinci state.

Fostul guvernator al statului Massachussetts, care si-a asigurat investitura Partidului Republican odata cu castigarea alegerilor primare din Texas, in urma cu o saptamana, a primit 80,9% din voturi in California, potrivit rezultatelor partiale.

Texanul Ron Paul a primit 9,3% din voturi, ultraconservatorul Rick Santorum 4,9%, iar Newt Gingrich 3,8%, potrivit cifrelor oficiale anuntate dupa numararea a circa 21% din sufragii.

Mitt Romney castiga cinci alegeri primare

Desi nu mai are nevoie de voturi pentru a obtine investitura partidului sau, astfel incat sa-l infrunte pe Barack Obama la alegerile prezidentiale din noiembrie, Romney va mai primi in California inca 172 de delegati favorabili lui.

In statul Montana, Romney s-a impus cu 69% din voturi (dupa numararea a 23% din buletine), in timp ce in South Dakota, a castigat 66 la suta din voturi (rezultat final), potrivit cifrelor oficiale.

In New Mexico, Romney se afla de departe pe prima pozitie, cu 73% din voturi (dupa numararea a 61% din buletine), iar in New Jersey cu 81% (dupa numararea a 97% din buletine), potrivit MEDIAFAX.

Dupa cum este de asteptat, Mitt Romney, in varsta de 65 de ani, va fi investit oficial de partidul sau in cadrul Conventiei Republicane, care se va desfasura la sfarsitul lui august la Tampa, in statul Florida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.