International6 Iunie 201211:52

Lectura de un minut

Comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, a declarat ca moldovenii ar putea calatori fara vize in statele Uniunii Europene intr-o perioada scurta de timp.

Fule a facut aceasta declaratie la Chisinau, unde a participat marti la o reuniune informala a Parteneriatului Estic (PaE). El a spus ca, dintre fostele republici sovietice incluse in parteneriat, Republica Moldova este lider si ar putea incheia negocierile de asociere cu Uniunea Europeana anul viitor.

Potrivit paginii electronice a agentiei Moldpres, Stefan Fule a mai declarat ca negocierile pe tema Acordului de Asociere cu UE ar putea fi finalizate catre anul 2013.

"Negocierile pe marginea Acordului de Asociere si a Acordului de liber schimb ar putea fi finalizate catre anul 2013. Si la capitolul liberalizarea regimului de vize, Republica Moldova este intr-o pozitie buna. Ea ar putea beneficia de acesta intr-o perioada scurta de timp. Termenul de acordare a acestui regim liberalizat depinde de statele membre ale UE dar si modul de implementare a reformelor de catre Moldova", a apreciat Fule, scrie MEDIAFAX.

Comisarul a adaugat ca nu intamplator a fost ales Chisinaul pentru prima reuniune a Dialogului Informal in cadrul Parteneriatului Estic, R. Moldova fiind lider in acest parteneriat.

Citeste si:
232 milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru a combate cor
232 de milioane de euro din...

In cadrul discutiilor informale care au avut loc marti, oficialii europeni dar si reprezentantii diplomatiei din tarile PaE au facut o evaluare a rezultatelor reformelor intreprinse in statele partenere dupa summitul PaE de la Varsovia, au discutat despre modul de implementare a Foii de Parcurs pentru Parteneriatul Estic, au identificat noi oportunitati de cooperare si consolidare a dialogului pentru perioada de pana la urmatorul summit al PaE, din 2013.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.