MAE ucrainian a cerut Romaniei sa opreasca eliberarea pasapoartelor catre cetatenii ucrainieni din diferite regiuni ale tarii.

Potrivit purtatorului de cuvant al MAE ucrainian, cetatenii care primesc pasapoarte romanesti comit o infractiune, lucru care trebuie sanctionat.

"Pozitia Ministerului ucrainean de Externe in aceasta problema ramane neschimbata. Noi ne opunem de mai mult timp dublei cetatenii. Am explicat in mod repetat omologilor nostri (romani) ca eliberarea de pasapoarte in masa, in regiunile de frontiera ale Ucrainei, constituie un pas lipsit de amicitie la adresa tarii noastre”, a subliniat diplomatul ucrainean, relateaza evz.

Oficialul a mai precizat ca relatiile dintre Romania si Ucraina sunt in proces de renastere, in momentul de fata, fiind mai bune fata de alti ani. Problema cetateniei nu a fost eliminata, a mai spus acesta, adaugand ca aceasta chestiune tine strict de competenta Serviciului de Securitate al Ucrainiei si ca pe viitor situatia va fi controlata pentru a putea fi solutionata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.