Fostul presedinte al Statelor Unite Bill Clinton l-a criticat dur pe republicanul Mitt Romney afirmand ca politica sa va fi "catastrofala pentru tara noastra si pentru lume" .

Intr-o interventie in fata a aproximativ 50 de persoane, care au platit cate 40.000 de dolari pentru a veni sa ii intalneasca pe cei doi presedinti la domiciliul unui investitor bogat, in apropiere de Central Park, Clinton l-a salutat pe succesorul sau, care are "o politica buna, un bilant bun si a gestionat cat a putut de bine o situatie dificla". In opinia sa, "el merita sa fie reales".

Bill Clinton: Barack Obama "merita sa fie reales"

In schimb, "alternativa ar fi, in opinia mea, catastrofala pentru tara noastra si pentru lume", a apreciat Clinton, singurul democrat care a detinut doua mandate consecutive intregi la Casa Alba dupa al Doilea Razboi Mondial.

Obama si Clinton, ale caror relatii s-au ameliorat de cand presedintele a infrant-o pe "Prima Doamna" Hillary Clinton in alegerile primare democrate din 2008, au participat impreuna, luni seara, la o serie de trei reuniuni de colectare de fonduri, cu obiectivul de a colecta cel putin 3,6 milioane de dolari pentru echipa de campanie a lui Obama si Partidul Democrat, scrie MEDIAFAX.

Criticandu-l pe Mitt Romney si pe liderii Partidului Republican, Obama a apreciat ca proiectele lor bugetare sunt "fundamental diferite de experienta noastra cu privire la cresterea econimiei si crearea de locuri de munca" si i-a acuzat de "absolutism" in materie de respectare a legilor pietei.

Relatiile dintre Obama si Clinton au fost marcate de o serie de confruntari in 2007 si 2008, cand Obama a pus-o in dificultate pe Hillary Clinton, in timpul cursei pentru obtinerea investiturii democrate, inainte sa o invinga la un scor strans, in urma cu patru ani, pe 3 iunie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.