Britanicii serbeaza incepand de sambata, timp de patru zile, cei 60 de ani de la incoronarea Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Regina Elisabeta a II-a este al doilea suveran britanic care sarbatoreste 60 de ani de domnie. Milioane de oameni o vor felicita astazi pentru jubileul de diamant, la care, in ultimii 1.000 de ani, a mai ajuns doar Regina Victoria, relateaza stirileprotv.ro.

Strazile si unele magazine au imprumutat culorile drapelului regatului, iar buticurile sunt pline de suvenire cu efigia reginei Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron in 1952, la varsta de 25 de ani.

Startul manifestarilor va fi dat de cursa hipica de la Epsom, in sudul Londrei. Festivitatile populare vor incepe cu adevarat duminica, printr-o impresionanta parada nautica pe Tamisa la care vor participa peste 1.000 de ambarcatiuni, potrivit adevarul.ro.

Un milion de persoane sunt asteptate pe malurile Tamisei pentru a urmari acest spectacol ce va dura trei ore. Din programul zilei de luni mai mentionam un picnic la gradinile Palatului Bucking ham unde sunt asteptati 10.000 de oameni si un concert in fata palatului. Pe afis: Paul McCartney, Elton John, Kylie Minogue și pianistul Lang Lang. Concertul va fi transmis in direct de BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.