Breivik a ingerat un amestec de tip ECA (efedrina, cafeina si aspirina), interzis in Norvegia si in alte tari.

Breivik, ca adolescent, nu iesea cu nimic in evidenta

"Era usor sau moderat sub influenta" amestecului,
a declarat in sedinta de la tribunalul din Oslo profesorul Joerg Moerland, de la Institutul norvegian pentru Sanatate Publica.

Breivik a declarat ca a luat o doza de ECA cu "50% mai mare" decat doza normala autorizata in Uniunea Europeana, potrivit spuselor sale, cu doar cateva ore inainte de a comite atacurile, scrie MEDIAFAX.

Politia norvegiana: Suntem siguri, Breivik nu a avut complici

Cu ajutorul acestui "stack" (amestec de substante a caror combinatie le multiplica efectele), a explicat extremistul de dreapta, "creierul absoarbe mai mult oxigen, iar acest lucru conduce la o ameliorare a performantelor fizice si mentale".

Potrivit profesorului Moerland, amestecul ofera o incredere sporita in sine si creste tendinta de asumare de riscuri. Insa efectul acestor substante a fost limitat, deoarece, in ceea ce priveste cafeina, specialistul legist a comparat doza ingerata cu echivalentul "a patru pana la sase cesti mari de cafea de tarie medie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.