Alte 37 de replici s-au inregistrat, in regiunea Emilia-Romagna, afectata in ultimele zece zile de cutremure violente.

In timp ce localnicii se afla inca in stare de soc in urma cutremurelor de marti dimineata, care a provocat moartea a 17 persoane in regiunea Modena, zona este in continuare afectata de seisme: de la 20 mai, data la care s-a inregistrat primul cutremur, s-au produs peste o mie de replici, ceea ii determina pe specialisti sa se gandeasca la deschiderea unei noi falii.

Seismul din nordul Italiei, in cifre: 16 morti, 350 raniti, mii de evacuati

La ora locala 04.16 (05.16 ora Romaniei), s-a inregistrat cea mai puternica replica, cu magnitudinea de 2,7, resimtita si in provincia Mantona, la o adancime de 10 kilometri. Dar joi dmineata, un cutremur cu magnitudinea de 3,6 s-a inregistrat in apropiere de Finale Emilia, comuna puternic afectata de seismul de la 200 mai.

Aceste replici numeroase perpetueaza angoasa in randul celor 14.000 de persoane ramase fara adapost fie pentru ca locuintele le-au fost afectate, fie pentru ca se tem sa se intoarca acasa, scrie MEDIAFAX.

"Cutremurle sunt intru totul imprevizibile", potrivit consiliului geologilor italieni, care recomanda in primul rand revizuirea hartilor italiene privind riscurile seismice.

Majoritatea victimelor celor doua cutremure - 17 din cele 23 - au fost ucise in timp ce se aflau la lucru. Printre acestea, zece muncitori, italieni sau imigranti (indieni, marocani, chinezi...).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.