Noul presedinte al Frantei incalca normele privind securitarea din dorinta de-si respecta promisiunile din campania electorala de a fi un "presedinte normal".

Francois Hollande a promis in timpul campaniei electorale ca se va deplasa in vizitele oficiale in tara si la Bruxelles cu trenul si ca va continua sa locuiasca in apartamentul sau din apropierea Turnului Eiffel, spre deosebire de predecesorul sau, Nicolas Sarkozy, care nu a calatorit niciodata cu trenul.

In incercarea lui de a-si respecta promisiunile electorale si de a-si pastra legaturile cu poporul, Hollande incalca regulile si recomandarile oficialilor responsabili cu securitatea si chiar ale unei legi vechi de 60 de ani. Legea, care dateaza din anii 1950, prevede ca pe fiecare pod din ruta pe care circula seful statului sa fie plasat un jandarm sau un politist si a fost invocata de seful Cailor Ferate franceze drept motivul pentru care Nicolas Sarkozy nu a putut folosi aceasta cale.

Potrivit unei estimari, pentru o calatorie intre Paris si Lyon, la circa doua poduri pe kilometru, ar fi nevoie de aproximativ 900 de jandarmi si politisti pentru a respecta reglementarile privind securitatea.

Cu toate acestea, Hollande a calatorit impreuna cu premierul spaniol Mariano Rajoy cu un tren de mare viteza, de la Paris pana la Bruxelles, pentru a participa la summitul UE de saptamana trecuta, dar pe aceasta ruta nu au fost mobilizate efectivele prevazute in lege. Atat Palatul Elysee, cat si reprezentantii Cailor Ferate, au refuzat sa raspunda deschis unei intrebari in acest sens, precizand pe de o parte ca masurile de securitate sunt confidentiale, iar pe de alta ca decizia finala ii revine presedintelui, scrie MEDIAFAX.

In acelasi timp, Hollande continua sa ignore recomandarile specialistilor responsabili cu securitatea sa, locuind in apartamentul de langa Turnul Eiffel. "Ar prefera sa creeze probleme staff-ului responsabil cu securitatea decat (sa piarda contactul cu) oamenii de rand", a declarat un consilier prezidential pentru Le Figaro.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.