Curtea Suprema britanica a decis ca fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, poate fi extradat in Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare intr-un caz de viol si agresiune sexuala.

Cinci dintre cei sapte judecatori ai Curtii Supreme au respins ultimul apel al lui Assange impotriva deciziei de extradare.

Fondatorul WikiLeaks porneste lupta impotriva extradarii

De cand a fost arestat in decembrie 2010 la Londra si consemnat la domiciliu in Marea Britanie, australianul a incercat toate mijloacele pentru a scapa de mandatul de arestare din Suedia intr-un caz de viol si agresiune sexuala, afirmandu-si nevinovatia.

In aceasta batalie de lunga durata, Curtea Suprema era ultima sa carte in Marea Britanie. In urma deciziei de miercuri a Curtii Supreme, Julian Assange poate fi extradat in zece zile. El poate decide, de asemenea, sa sesizeze Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, scrie MEDIAFAX.

Aceasta din urma va avea la dispozitie 14 zile pentru a accepta sau a refuza dosarul, potrivit Parchetului britanic. Daca il accepta, extradarea ar putea fi suspendata la cererea lui Julian Assange, in asteptarea deciziei pe fond a judecatorilor de la Strasbourg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.