Prima editie completa a declaratiilor, profetiilor sau amenintarilor facute pana acum de teroristul numarul unu al lumii, Ussama bin Laden, ofera o imagine clara asupra modului in care acesta vede lumea si in special Statele Unite. Astfel, in viziunea apocaliptico-islamica, SUA se vor converti la islam, vor renunta la Constitutie, vor defiinta bancile, vor aresta toti homosexualii si... vor semna acordul de la Kyoto.

"Daily Telegraph" anunta lansarea volumului "Mesaje catre lume: Declaratiile lui Ussama bin Laden", prima colectie completa a declaratiilor liderului Al-Qaida din 1994 pana in 2004. Cartea descrie o lume in care dusmanii islamului vor face primii pasi catre mantuire imbratisand "religia tuturor profetilor". In viziunea lui Bin Laden, Occidentul ar trebui sa renunte in mare parte la modul sau de viata. Consumul de alcool si jocurile de noroc ar trebui interzise, ca si publicarea fotografiilor femeilor in reviste sau aparitia lor in spoturi publicitare. Occidentul reprezinta "cea mai decadenta civilizatie din istoria omenirii" si trebuie "sa inceteze oprimarea, minciunile, imoralitatea si desfraul", spune Bin Laden.

Prefata cartii a fost conceputa de Bruce Lawrence, profesor de studii islamice la Universitatea Duke din Carolina de Nord, care il descrie pe Bin Laden ca fiind "unul dintre cei mai buni prozatori in limba araba". Multe dintre traducerile anterioare ale declaratiilor liderului terorist au fost gresite, a declarat acesta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.