Pagubele cauzate in capitala bulgara de cutremurul cu magnitudinea de 5,8 grade produs in urma cu o saptamana sunt estimate la 1,3 milioane de leva (aproximativ 665.000 de euro).

La o saptamana dupa seismul produs la 22 mai in vestul Bulgariei, Fandakova a anuntat ca municipalitatea Sofia a finalizat raportul privind pagubele inregistrate pe teritoriul sau.

In aceste conditii, municipalitatea va cere comisiei interdepartamentale create de Guvern 1,3 milioane de leva.

[VIDEO] Cutremur de 5,8 grade, in Bulgaria

"Ne bucuram de o cooperare intensa cu colegii nostri din Ministerul de Interne. Continuam sa analizam pagubele in detaliu. Comisia va aloca bani pentru pagubele suferite de cladiri care au toate documentele legale necesare", a explicat primarul, potrivit MEDIAFAX.

Orasul Pernik, situat in vestul tarii, mai aproape de epicentrul seismului, a suferit pagube in valoare de cel putin 20 de milioane de leva (peste 10,2 milioane de euro), a anuntat primarul sau la sfarsitul saptamanii trecute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.