Jurnalistii din Grecia au intrat intr-o greva de 24 de ore pentru a cere mentinerea locurilor de munca si pentru a protesta fata de taierile salariale.

Majoritatea televiziunilor si radiourilor, precum si agentia de presa nationala Ana nu difuzeaza niciun buletin de stiri sau emisiuni informative, iar principalele site-uri de Internet nu sunt actualizate, in timp ce ziarele nu vor aparea marti.

Greva, care a inceput luni la ora 03.00 GMT (06.00 ora Rominiei), este in principiu obligatorie pentru jurnalistii greci, care se expun altfel sanctiunilor corporatiste.

Sindicatele jurnalistilor au lansat aceasta miscare pentru a cere "semnarea unor conventii colective demne", precum si "salvarea locurilor de munca" in fata concedierilor in lant, ce au depasit numarul de 4.000 de la inceputul crizei datoriilor, in 2010, scrie MEDIAFAX.

Potrivit sindicatelor, patronatul din acest sector impune, de asemenea, de mai multe luni contracte individuale ce includ scaderi salariale de 20-30%, precum si somaj tehnic.

Umflat artificial din 1990 de clientelismul politic, de credite bancare abundente si absenta oricarei reglementari, sectorul media a pierdut in doi ani trei ziare, dintre care doi piloni de baza ai presei de stanga To Vima si Eleftherotypia, precum si postul privat de televiziune Alter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.