Un raport care descrie calitatea apei s-a facut in peste 22 de mii de zone de scaldat din toata Europa.

Potrivit ultimului raport anual al Agentiei Europene de Mediu si al Comisiei Europene, 92,1% dintre apele de scaldat din Uniunea Europeana indeplinesc standardele minime de calitate prevazute de Directiva privind apa pentru scaldat.

„In Europa, calitatea apelor pentru scaldat ramane, in general, superioara si s-a imbunatatit fata de anul trecut. Trebuie sa actionam in continuare pentru a asigura adecvarea apelor noastre pentru toate utilizarile legitime - de la scaldat, la baut – precum si sanatatea ecosistemului acvatic global”, a declarat Janez Potocnik, comisarul pentru mediu.

„ In mai multe tari exista inca probleme cu poluarea provenind din agricultura si din apele uzate menajere, asa ca sunt necesare mai multe eforturi pentru ca publicul sa beneficieze de apa sigura si curata”, a adaugat directorul executiv al Agentiei Europene de Mediu, Jacqueline McGlade.

Raportul mai ofera urmatoarele informatii:

- In 77,1% din zone, calitatea apei este foarte buna;

- Cipru, Croatia, Malta si Grecia au avut rapoarte excelente privind apa din zonele de scaldat;

- Tarile de Jos, Bulgaria, Letonia, Luxemburg si Belgia au avut o proportie scazuta a zonelor care se conformeaza valorilor orientative mai stricte;

- In Spania, Italia si Portugalia, 80% din zonele de scaldat au o calitate a apei excelenta

- Calitatea globala a apelor pentru scaldat din UE s-a inbunatatit considerabil din 1990 pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.