Obiectivul acestei rachete este de anihilare a unor sisteme antiracheta ca scutul elaborat de NATO, scrie agentia Interfax, citand mai multe surse.

"Ogiva testata a atins tinta de la poligonul Kura" din Kamceatka, o peninsula la Oceanul Pacific din Extremul Orient rus, a adaugat purtatorul de cuvant.

"Obiectivele acestei lansari au fost atinse", a subliniat el.

O sursa militara a precizat pentru agentie ca acesta este cel de al doilea tir de testare a acestei rachete, primul test incheindu-se cu un esec, pe 27 septembrie 2011.

O zi mai tarziu, surse militare si din cadrul industriei rachetelor anuntau ca primul tir de testare a unei noi rachete strategice ruse, o racheta de tip sol-sol, si anume o versiune perfectionata a rachetei intercontinentale de tip Topol-M, cu o raza de actiune de peste 10.000 de kilometri, s-a soldat cu un esec, ogiva cazand la sol la putin timp dupa lansare, scrie MEDIAFAX.

Rusia nu vrea un Iran cu arma nucleara

"Aceasta este una dintre masurile militaro-tehnice elaborate de catre autoritatile politico-militare din Rusia ca raspuns la desfasurarea unui sistem global de aparare antiracheta de catre americani", a declarat generalul Viktor Esin, un fost sef al unor trupe afectate rachetelor strategice.

Racheta "utilizeaza un nou tip de carburant, care ii permite sa reduca timpul necesar de operare a propulsorilor in faza activa a traiectoriei" rachetei, a subliniat un alt militar.

"In consecinta, capacitatile unei astfel de rachete de a elimina un sistem de aparare antiracheta vor fi crescute", a adaugat aceasta sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.