Sectiile de vot s-au deschis miercuri la ora 8.00 in Egipt, pentru primul scrutin prezidential.

Alegatorii deja formau cozi la mai multe sectii de vot din Cairo, inante de deschiderea acestora. Sectiile se vor inchide la ora 20.00 (21.00, ora Romaniei).

Primul tur al acestui scrutin se deruleaza miercuri si joi. Un al doilea tur este prevazut pentru 16 si 17 iunie, in cazul in care nici unul dintre cei 12 candidati nu obtine majoritatea absoluta in primul tur.

Principalii pretendenti sunt candidatul miscarii Fratii Musulmani, Mohammed Morsi, islamistul independent Abdel Moneim Aboul Foutouh, ultimul premier al lui Mubarak, Ahmad Shafiq, fostul ministru de Externe si fost lider al Ligii Arabe Amr Moussa si nationalistul arab Hamdeen Sabbahi.

Consilul Suprem al Fortelor Armate (CSFA), aflat la putere de la inlaturarea lui Mubarak in februarie 2011, a indemnat cetatenii sa vina masiv la urne, dand asigurari ca nu vor fi tolerate fraude, scrie MEDIAFAX.

"Participarea cetatenilor la scrutinul prezidential este cea mai buna garantie de transparenta si securitate in procesul electoral", a declarat Mohammed al-Assar, membru al Consiliului militar aflat la conducerea tarii. "Nu vom permite nicio neregula si nicio tentativa de influentare a procesului electoral", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.