Din cauza opozitiei Olandei, o aderare a Romaniei la spatiul Schengen nu poate fi luata in calcul in momentul de fata.

Aflat la intalnirea cu ambasadorul Olandei, Johannes Jendrik Mattheus van Bonzel, la Bucuresti, ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ca pozitia Olandei fata de aderarea Romaniei la Schengen este un paradox, Olanda fiind principalul investitor strain la noi. De asemenea, tara noastra se afla printre cele 15 state-tinta stabilite de Strategia de politica economica externa a Olandei.

MAI: Aderarea Romaniei la spatiul Schengen - prioritate zero

Potrivit ministrului de Interne, implementarea masurilor complementare convenite cu Olanda decurge foarte bine iar profesionalismul politistilor romani de frontiera a fost apreciat de catre expertii olandezi.

"In ceea ce priveste Guvernanta Schengen, ministrul roman al Administratiei si Internelor a precizat ca Romania s-a pronuntat deja in favoarea imbunatatirii regulilor care stau la baza acesteia, a eficientizarii procesului de evaluare si introducerii de noi reguli corectoare suplimentare pentru a evita orice disfunctionalitate in functionarea spatiului Schengen", se arata in comunicat, potrivit gandul.

Romania este adepta introducerii unor masuri concrete, capabile sa redreseze cu adevarat situatia existenta, atunci cand exista deficiente majore la una dintre frontierele externe ale Spatiului Schengen, a mai spus Rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.