Reluarea procesului opozantei ucrainene Iulia Timosenko a fost amanata, luni, pentru data de 25 iunie.

"Curtea a stabilit ca imposibil sa examineze cazul in absenta detinutei", spitalizata incepand din 9 mai din cauza unei hernii de disc, a declarat judecatorul Konstantin Sadovski, aproband in acest fel cererile separate ale procurorilor si avocatilor apararii. Urmatoarea sedinta este prevazuta pentru 25 iunie.

Timosenko refuza ingrijirile medicale

Acest proces a inceput pe 19 aprilie si a afost amanat, o zi mai tarziu, pentru 28 aprilie, iar apoi pentru 21 mai, la cererea opozantei.

Saptamana trecuta, Curtea ucraineana de Casatie a hotarat sa amane pentru 26 iunie examinarea recursului formulat de Timosenko prin care aceasta contesta condamnarea sa la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, scrie MEDIAFAX.

Mii de oameni au iesit in strada la Kiev pentru Iulia Timosenko

Procedurile judiciare demarate impotriva lui Timosenko au provocat critici dure la nivel intrnational. Uniunea Europeana (UE) si mai multe state membre au agitat amenintarea unei boicotari politice a Campionatului de Fotbal Euro-2012, prevazut intre 8 iunie si 1 iulie, organizat in Ucraina si Polonia.

Harkovul, unde este incarcerata detinuta, este cel de al patrulea cel mai important oras ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.