Presedintele Statelor Unite va avea o intalnire cu omologul sau afgan, Hamid Karzai, la Chicago, inainte de inceperea summitului NATO.

Cel de-al treilea mare Summit NATO din ultima decada

Consilierul pe probleme de Securitate Nationala al lui Obama, Tom Donilon, a precizat ca aceasta intalnire reprezinta o pregatire a discutiilor din cadrul summitului. In urma acestuia, se va stabili un plan de transfer a responsabilitatii securitatii catre fortele locale din Afganistan, pana in 2014, atunci cand ar trebui ca trupele straine sa se retraga de pe teritoriul acestei tari.

Afganistanul doreste sa obtina la Chicago un acord de finantare estimat la 4,1 miliarde de dolari, anual, pentru fortele sale de securitate dupa aceasta data, scrie MEDIAFAX.

Obama si Karzai s-au intalnit ultima data pe 2 mai, la Kabul, atunci cand presedintele american a efectuat o vizita surpriza pentru a semna un acord de parteneriat strategic impreuna cu omologul sau, incadrand conditiile unei prezente a militarilor americani in aceasta tara pana in 2024.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.