Presedintele CEJ a apreciat ca europenii trebuie sa ramana uniti, iar diversitatea continentului sa fie perceputa ca o valoare.

"Privim spre Curtea de Justitie ca spre ceva ce nu ne dorim sa vedem in actiune, dar care, in acelasi timp, credem ca la Luxemburg se afla Curtea care va pastra Uniunea Europeana asa cum este. Este un moment extrem de interesant pentru noi si credem cu tarie ca Curtea Europeana va fi elementul de consolidare al Uniunii, care pare a fi mai afectata decat ne-am fi asteptat in faza initiala", a spus Basescu.

Seful statului a primit la Palatul Cotroceni o delegatie de judecatori ai CEJ, condusa de presedintele acesteia, Vassilios Skouris.

Presedintele Basescu s-a amuzat pe seama numarului mare de judecatori din delegatia CEJ.

"Eu am vizitat Curtea, anul trecut la Luxemburg, dar nu m-am asteptat niciodata ca voi avea sansa sa vad un numar atat de mare de judecatori de la Curtea Europeana. Bine ca nu suntem inca acuzati ca venim in fata dumneavoastra cu diferite dosare (…). Oricum, mereu este o placere sa va cunosc, pe dumneavoastra si colegii dumneavoastra. Nu este numai o placere, ci si o onoare pentru un sef de stat sa stea in fata unui numar asa de mare de judecatori", le-a spus Basescu, razand, magistratilor CEJ, la inceputul intrevederii de la Cotroceni, conform MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.