Panayotis Pikramenos, in varsta de 67 de ani, a fost investit in functia de premier interimar responsabil cu administrarea afacerilor curente ale tarii.

Pikramenos va trebui sa isi numeasca Guvernul urgent, noul Parlament format dupa alegerile legislative din 6 mai trebuind sa se reuneasca joi pentru prima data.

Alegerea lui Pikramenos in functia de premier pentru o luna a fost facuta conform Constitutiei, din oficiu, din cauza partidelor politice care nu au reusit sa ajunga la o intelegere, dupa zece zile de discutii privind formarea unui Guvern de coalitie, dupa alegerile legislative din 6 mai, nereusindu-se formarea niciunei majoritati, scrie MEDIAFAX.

Intoarcerea tarii la urne, la votul acesta fiind considerata drept favorita miscarea Syriza, de stanga, radicala si impotriva rigorilor economice, a reinviat ingrijorarea despre viitorul zonei euro si a accentuat posibilitatea iesirii Greciei din grupul tarilor cu moneda unica, in cazul in care aceasta isi va nega angajamentele privind ajustarile bugetare si reformele structurale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.