Premierul rus Dmitri Medvedev i-a prezentat marti lista Guvernului sau lui Vladimir Putin, care s-a reinstalat la presedintie din 7 mai.

Dmitri Medvedev i-a inmanat aceste documente lui Putin in cursul unei intalniri la Kremlin, dar fara sa dezvaluie numele viitorilor ministri, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusa.

"Bineinteles ca voi analiza acest proiect", a declarat Putin, care trebuie sa aprobe aceasta lista, conform Constitutiei ruse.

Potrivit unei surse guvernamentale citate de agentia Interfax, actualul ministru de Externe Serghei Lavrov si cel al Finantelor Anton Siluanov ar urma sa isi pastreze posturile.

Vicepremierul Igor Ciuvalov, care supervizeaza blocul economico-financiar, si fostul ideolog al Kremlinului Vladislav Sourkov, si el vicepremier, vor ramane, de asemenea, in functii, potrivit aceleiasi surse.

Vicepremierul Igor Secin, un apropiat al lui Putin care a supervizat timp de mai multi ani sectorul economic, ar urma sa paraseasca Guvernul, a declarat sursa citata, scrie MEDIAFAX.

Putin a hotarat sa nu participe la un summit G8 prevazut vineri si sambata in Statele Unite, argumentand prin necesitatea formarii unui nou Guvern, a carui componenta urmeaza sa fie anuntata in mod oficial saptamana viitoare. El l-a insarcinat pe Medvedev sa asiste la aceasta reuniune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.