Breivik a ascultat fara vreun semn de emotie marturiile unora dintre supravietuitorii atacului de pe insula Utoeya.

Un tanar de 18 ani a povestit intr-un tribunal norvegian cum a stat pe o stanca de pe insula Utoeya, timp de mai multe ore, pentru a evita gloantele extremistului Anders Behring Breivik, in timp ce prietenul sau a cazut si a murit sub privirile sale, relateaza Sky News.

[VIDEO] 40 de mii de norvegieni canta pentru victimele lui Breivik

"Am inceput sa plang, dar am decis sa astept cu lacrimile pana voi fi in siguranta. Am decis sa raman in viata", a declarat Marius Hoft, care participa la o scoala de vara a Tineretului Laburist pe insula, in iulie 2011.

Breivik ar repeta masacrul din Norvegia

Pentru a ramane in viata pe un mic platou al stancii el s-a gandit tot timpul la mama sa si cat de bine ar fi sa o vada din nou. Prietenul sau cel mai bun a cazut in timp ce se ascundeau impreuna, dar Marius nu a putut face nimic pentru a-l ajuta, iar acesta a murit sub privirile sale, scrie MEDIAFAX.

Adolescentul s-a agatat de stanca timp de mai multe ore, privindu-i pe altii cum inotau pentru a se salva, in timp ce atacatorul, aflat chiar deasupra lui, continua sa traga focuri de arma asupra lor. Marius a fost ultimul salvat de pe insula de politisti, care au folosit o franghie pentru a-l ridica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.