Potrivit ritualului protocolar, el va ajunge la ora 10.00 (11.00 ora Romaniei) la Palatul Elysee, fiind intampinat pe scara de Nicolas Sarkozy.

Franta are un nou presedinte - Francois Hollande

Transferul de putere va avea loc cu usile inchise in biroul presedintelui in exercitiu, care ii va transmite noului ales procedurile legate de arma nucleara. Ceremonia de investitura este prevazuta sa se desfasoare ulterior, cu o alocutiune si 21 de salve de tun.

Noul lider a statului va urca apoi, potrivit traditiei, intr-o masina Citroen decapotabila cu care va parcurge bulevardul Champs-Elysees pana la Arcul de Triumf, unde va aprinde flacara la mormantul soldatului necunoscut.

Ce salariu va avea noul presedinte al Frantei

Francois Hollande va merge apoi la primaria Parisului pentru o scurta intalnire cu primarul socialist Bertrand Delanoe, care le-a cerut parizienilor sa vina sa il "intampine" pe noul lor presedinte, relateaza MEDIAFAX.

Dupa ce va fi investit, el il va numi pe premier. Numele lui Jean-Marc Ayrault, liderul deputatilor socialist, de care este apropiat, si cel al lui Martine Aubry, lidera PS care reprezinta o aripa mai de stanga, au fost cele mai vehiculate.

Cine este Prima Doamna a Frantei?

Ulterior, el va merge la Berlin, pentru o prima intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, pe fondul crizei grecesti si a profundului dezacord intre cei doi cu privire la pactul european de disciplina bugetara.

Aceasta intalnire va avea loc in cursul serii la sediul Guvernului german si se va incheia cu o cina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.