Un comitet de experti a recomandat, joi, Agentiei americane pentru medicamente (FDA) comercializarea produsului Truvada, primul tratament preventiv contra maladiei SIDA.

Truvada, o combinatie de doua medicamente antiretrovirale, este deja prescris pentru persoanele infectate cu HIV, virusul imunodeficientei umane care declanseaza SIDA. Costul sau variaza de la 12.000 de dolari la 14.000 de dolari pe an. Truvada reduce cu 44% riscul de infectare in randul barbatilor homosexuali si cu 75% in cazul cuplurilor heterosexuale in care un partener este seropozitiv.

Singurul impediment major in calea Truvada sunt asociatiile care protesteaza impotriva comercializarii sale, deoarece ar incuraja comportamentele sexuale mai riscante.

Cu o larga majoritate, 22 dintre experti s-au pronuntat in favoarea comercializarii produsului Truvada, creat de laboratorul american Gilead Sciences.

FDA nu este obligata sa respecte recomandarile acestui comitet, dar ea le aproba cel mai adesea. Decizia FDA va fi comunicata pana pe 15 iunie, a precizat un purtator de cuvant al acestui organism american, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.