Peste 40 de persoane au fost ucise si cel putin 170 ranite in cele doua atentate care au afectat, joi, capitala siriana Damasc, a anuntat televiziunea de stat din Siria.

Pe langa aceste victime, "opt saci au fost umpluti cu ramasite umane" de echipele de interventie aflate la locul atacurilor, a adaugat postul de televiziune, citand Ministerul Sanatatii.

Regimul si opozitia s-au acuzat reciproc de aceste atacuri, "cele mai importante din Siria de la inceputul revoltei" in martie 2011, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

OSDO a evocat la randul sau 50 de morti si peste 100 de raniti in doua explozii, dintre care una provocata de o masina-capcana, care au vizat un centru al serviciilor de informatii din capitala siriana, afectata in ultimele luni de o serie de atacuri mortale, potrivit MEDIAFAX.

Atacurile "teroriste" au fost comise pe autostrada din sud, in sectorul Qazzaz, "in momentul in care oamenii mergeau la serviciu si elevii la scoala", a afirmat postul de televiziune sirian, adaugand ca majoritatea victimelor erau civili. Un crater de trei metri adancime a fost provocat de deflagratii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.