Presa conservatoare britanica il acuza pe presedintele ales al Frantei, ca vinde "iluzii" atunci cand pledeaza ca politica sa nu se mai axeze pe austeritate.

"Hollande nu este zgarcit in iluzii", afirma ziarul. "Principala (iluzie) este ca slabiciunea economica a Frantei poate fi combatuta printr-un rol sporit al statului si ca criza din zona euro poate fi atenuata renegociind tratatul de disciplina bugetara promovat de Sarkozy si Angela Merkel", scrie MEDIAFAX.

"Franta nu-si poate regasi competitivitatea decat reducand cheltuielile. Este un mesaj de care Hollande nu va putea scapa", adauga publicatia.

"Europa respinge austeritatea dar nu exista o solutie usoara", avertizeaza la randul sau The Daily Telegraph, apropiat conservatorilor de la putere. "Alegerile de la sfarsitul saptamanii din Franta si Grecia arata ca un mit perfid este pe cale sa se instaleze in Europa".

"In locul sacrificiului, apare o credinta populara tot mai mare ca ar exista o solutie magica si fara durere pentru iesirea din criza. Este o iluzie cruda, pe care liderii politici responsabili ar trebui s-o ignore", mai scrie The Daily Telegraph.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.