Statele Unite sunt determinate sa mentina presiunea asupra presedintelui Bashar al-Assad pentru ca acesta sa renunte la putere.

"Situatia in Siria ramane foarte dificila, mai ales pentru milioanele de persoane care continua sa indure in fiecare zi atacurile si care au nevoie urgenta de ajutor umanitar", a declarat in fata presei Rice, dupa o reuniune a Consiliului de Securitate in prezenta emisarului ONU si al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan.

ONU despre al-Assad: Avem dovezi sa-l acuzam de crime impotriva umanitatii

"Statele Unite raman determinate sa mentina presiunea asupra regimului Assad si asupra lui Assad insusi pentru ca acesta sa paraseasca puterea", a insistat aceasta, scrie MEDIAFAX.

Ambasadoarea americana a subliniat de asemenea ca tara sa sustine eforturile internationale ce vizeaza obtinerea unei solutii "care sa puna capat violentelor si sa faciliteze o veritabila tranzitie politica" dupa mai bine de un an de revolte populare reprimate sangeros.

Rice a constatat ca exista in momentul actual o viziune "oarecum mixta" asupra Siriei, cu semne care arata o reducere a folosirii armamentului greu de catre Damasc in ultimele zile. Insa "am vazut o crestere a violentei sub alte forme iar oameni mor in continuare in fiecare zi", a declarat aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.