Socialistul Francois Hollande il devanseaza pe Nicolas Sarkozy in majoritatea departamentelor franceze de peste mari, conform rezultatelor partiale anuntate duminica si citate de site-ul postului belgian RTBF.

La Saint-Pierre si Miquelon, Francois Hollande a obtinut 65% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 35%. In Martinica, candidatul socialist a primit 68,5% din voturi, iar Sarkozy 31,5%. In Guadalupe, Francois Hollande conduce cu 72%, iar in Guyana franceza cu 62%. La Saint-Martin, Hollande are 51,5%, iar Nicolas Sarkozy este pe primul loc doar in insula Saint-Barthelemy, cu 83%.

Hollande a castigat si la Montreal (57,74%), Toronto (51%), in Peru (55%), in Argentina (51,7%), in Columbia (58,82%) si in Honduras (56%). Sarkozy a castigat in Mexic, Brazilia, Costa Rica si Chile, potrivit MEDIAFAX.

Legislatia franceza interzice difuzarea sondajelor de tip exit-poll si a altor estimari sau rezultate inainte de incheierea votului in Franta continentala, la ora 20.00 (21.00, ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.