Cei doi candidati din turul doi al alegerilor prezidentiale din Franta s-au contrat violent miercuri in timpul unei dezbateri televizate tensionate.

Discutiile s-au purtat pe mai multe teme: maniera de conducere, economie, imigrare, energie nucleara. Acuzatiile de minciuna si calomnie au fost schimbate de mai multe ori intre cei doi.

Sondaj pentru alegerile din Franta: Hollande ar castiga

"Mintiti", a declarat Sarkozy in momentul in care Hollande sustinea ca actualul presedinte a condus o politica care i-a favorizat pe cei bogati. "Este evident un laitmotiv care ar trebui sa fie insuportabil pentru mine dar care pare a fi o obisnuinta in vorbele dumneavoastra", i-a raspuns Hollande.

Intr-un decor sobru, amandoi imbracati in costum negru si cu o cravata neagra, cei doi oameni politici au inceput cu dezbaterea temei unitatii.

"Vreau sa fiu presedintele unitatii. Francezii s-au opus unul contra altuia, divizat, vreau sa-i reunesc. Acesta este directia schimbarii pe care o propun", a declarat Hollande, mai ofensiv decat era asteptat si echilibrat pe durata intregii dezbateri, potrivit MEDIAFAX.

Declaratia lui a fost contestata de catre Sarkozy. "Am o dovada al acestui spirit de unitate: nu au existat violente pe toata durata mandatului meu de cinci ani", a replicat conservatorul, citand reformele dificile pe care le-a introdus, un exemplu fiind reforma pensiilor. "Exista cei care vorbesc despre unitate si cei care o fac", a daugat el.

"Domnule Sarkozy, nu va sta bine sa va dati drept victima", a raspuns Hollande
, continuand prin a declara ca el condamna "toate excesele".

Sarkozy si-a acuzat adversarul ca "mimeaza" stilul de oratorie al lui Francois Mitterrand, presedintele socialist ales in 1981.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.