Polonia, co-organizatoare a campionatului de fotbal Euro 2012, a declarat ca se opune boicotului asupra acestei competitii in Ucraina, anuntat de mai multi oficiali europeni, din cauza situatiei Iuliei Timosenko.

"Consideram ca toate apelurile pentru un boicot al Euro 2012 sunt total nejustificate. Polonia a protestat in mai multe randuri impotriva modului de derulare a procesului Iuliei Timosenko si impotriva conditiilor sale de detentie. Am prevenit autoritatile ucrainene ca aceasta problema risca sa afecteze interesele Ucrainei", a declarat Marcin Bosacki (foto), purtator de cuvant al ministerului polonez al Afacerilor Externe.

Kievul avertizeaza Berlinul contra unui "boicot politic" la Euro-2012

El mai afirma ca cele doua chestiuni nu trebuie amestecate, amintind ca “Iulia Timosenko a declarat ea insasi ca nu trebuie ca situatia sa personala sa afecteze interesele Ucrainei”, potrivit HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.